ProPed

Projekt és Pedagógia

blokk címe

blokk tartalma

2020-2021

Projekt 7. - Kütyü-kaland Galamb Gézával

A projekt a több tantervi egységet érint, időtartama: 4 óra. Produktumok: A projektben több küldetést kell teljesíteni. Lehet pontokat gyűjteni, melyek informatika órai érdemjegyet érnek, illetve sorsjegyet lehet szerezni az évvégi jutalom sorsoláshoz. Több pont, több sorsjegy, nagyobb nyerési esély.

Projekt 6. - Kahoot-bajnokság

A projekt minden informatika órai tantervi egységet érintette, mert a Kahoot-bajnokság „kahootjai” gyakorlásképpen a tanítási órák elején mindig ismétlési, gyakorlási céllal, a tanóra végén pedig bevésési céllal készültek.

Projekt 5. - Vízbár

A projekt a több tantervi egységeket érint, időtartama: 3 óra. Produktumok: A feladat a Víz világnapjához kapcsolódott. A produktum egy otthoni „Vízbár” berendezése, melyben különböző vizeket kellett beszerezni.

Projekt 4. - Ős-elem

A projekt a több tantervi egységeket érint, időtartama: 4 óra. Produktumok: A négy „őselem” köré épülő feladatokban különböző eszközökkel mért fizikai adatok ábrázolása, majd elemzése történik. Táblázatok, grafikonok születnek hőmérsékletről, szélirányról, hangerősségről, csapadékvíz mennyiségéről.

Projekt 3. - Advent 2020

A projekt sok informatikai témakört érint a feladat összetettsége miatt, illetve több tantárggyal, tudományággal teremt kapcsolatot, erősíti az informatikai eszközhasználat tudatos, feladathoz illeszkedő választásának képességét

Projekt 2. - Projekt 2. - Randi Bár - Találkozások

A projekt több tantervi egységeket érint, időtartama: 6 óra. Produktumok: a változatos, több tantárgy ismeretanyagához is kapcsolódó szöveganyagból készített táblázatok, elemzések.

Projekt 1. - Ez történt velünk 2014 óta

A projekt öt tantervi egységet érint, tervezett időtartama 4 óra. Produktum: a tanulók webhelyet hoznak létre, mely az általános iskolai életüket eleveníti fel, foglalja össze az első évfolyamtól a hetedikig.

Bocskai Iskola

Tankerületi központ

Tóth Imre - mesterprogram - 2019-2023

powered by Á.G.I.-CMS 1.20
admin