ProPed

Projekt és Pedagógia

blokk címe

blokk tartalma

2019-2020

Vissza

Projekt 6. – Videót forgatunk!

A videókészítés nem tantervi ismeretanyag, de a technikai eszközök a diákok kezében vannak (mobiltelefonok és tabletek), így vannak érdeklődők az ilyen tevékenység iránt is – felajánlottam tehát a lehetőséget, hogy ezzel is bekapcsolódhassanak a pontgyűjtésbe.

Időtartama: 4 óra (pontos időtartam nem állapítható meg, függ a diákok felkészültségétől, ismeretitől)

Produktum: tetszés szerinti témakörben az adott követelményeknek megfelelő videó forgatása.

A projekt online elérhetősége: sites.google.com/view/tavaszi-projektek/főoldal

 

Reflexió

A videóforgatás lehetőségét kevesen választották.  A tanulókal folytatott beszélgetés során azt mondták, nehéz egyedül (otthon) megtanulni a vágáshoz, hanganyag kezeléséhez szükséges ismereteket. Néhány tanulónak azért sikerült, de a többiek számára – érdeklődés esetén – a jelenléti oktatásban kell megtanulniuk ezt a tevékenységet.

A projektekről történő szülői tájékoztatás a szülői értekezletek elmaradásával szintén kimaradt az év eseményeiből. A feladatokról folyamatosan tájékoztattam őket, a tanulói tevékenységet a nyilvános felületeken nyomon követhették.

Amennyiben a következő időszakban is sor kerül többhónapos vagy „csak” többhetes otthoni tanulásra, megfontolandónak tartok néhány online megfigyelhető tanítási órát megvalósítani.

A projekt leírása (pdf)

Vissza

Bocskai Iskola

Tankerületi központ

Tóth Imre - mesterprogram - 2019-2023

powered by Á.G.I.-CMS 1.20
admin